Welkom! De havermelkelite helpt jou om de tijdgeest beter te begrijpen. Elke tweede zondagochtend stuur ik een lijstje met de beste trendverhalen over de stedelijke levensstijl. Daarnaast deel ik mijn favoriete boeken-, serie- en podcasttips én een meme van de week. Meld je hier aan - voor het bedrag van een meeneemkoffie (3,50 euro) ontvang je mijn nieuwsbrief twee keer per maand. 450 lezers gingen je voor.

Waarom? Als journalist ben ik gefascineerd door de tijdgeest. Hóe we leven zegt iets over de tijd waarin we leven. “De nieuwe elite onderscheidt zich met podcasts, yoga en havermelk”, schreef ik in een van mijn verhalen. Vandaar deze naam.

Over mij. Ik ben Jonas Kooyman. Als freelance journalist schrijf ik over de tijdgeest, stedelijke levensstijl en cultuur. Mijn verhalen verschijnen in NRC, ELLE, i-D en meer. Ook werk ik als online redacteur bij de Boekenbijlage van NRC. Ik studeerde Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en literatuur aan The New School in New York.

Belangrijk. Voorkom dat mijn nieuwsbrief in je spamfolder terecht komt. Als dat zo is, vink hem dan aan als gewenste mail.

Nu al zin? Klik hier voor de laatste editie of volg mij op op Instagram.

Contact? Dat kan: mail mij op havermelkelite@gmail.com

Tot de volgende editie!

Jonas Kooyman